Onze discipline gehoorzaamheid beschikt over gediplomeerde en gecertificeerde instructeurs, welke deel uitmaken van de commissie.
Jaarlijks worden cursussen ingericht dit voor beginnende instructeurs die na het slagen van hun proeven een brevet kunnen bekomen. Voor inschrijvingen zie informatie en/of mededelingen.
De keurders vormen een afzonderlijke groep. Onze keurders zijn actief op federale en interfederale wedstrijden.
Liefhebbers die zich geroepen voelen om deze groep te versterken zijn steeds welkom.
Sinds 2010 is het NVBK aangesloten bij de interfederale federatie. Dit is een federatie die verschillende verbonden en organisaties groepeert teneinde een groot deelnemersveld te bekomen.
Deze aansluiting hebben wij gevraagd teneinde onze leden de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan gehoorzaamheidswedstrijden, dit in verschillende klassen.
Sinds 2015 zijn er ook federale wedstrijden binnen het NVBK.
Het reglement voor deze disciplne is afgeleid van het interfederaal programma, welk men op deze pagina kan bekijken.
Voor deelname aan deze wedstrijden dient men een werkboekje of IB boekje aan te vragen via ons nationaal secretariaat. Een aanvraag formulier voor een werkboek kan men downloaden om per post of rechtstreeks online aan te vragen.  
.
Er bestaan drie categorie├źn, beginners, gevorderden en ereklasse.

Ieder die de volledige programma's "reglementen" wil ontvangen, kan dit mits betaling, bestellen via het secretariaat van het NVBK of volledig lezen via deze site.
Let wel, afdrukken is niet toegelaten.
Leden van andere organisaties kunnen maximum 3 keer deelnemen aan een wedstrijd. Daarvoor moeten zij via het nationaal secretariaat een deelnemerskaart aanvragen. Hun bekomen resultaat geldt echter niet om gerangschikt te worden in de eindstand. Zo kunnen zij eens aanvoelen hoe een wedstrijd volgens de reglementen van het NVBK. verloopt.
Gehoorzaamheid
Menu  Gehoorzaamheid
Mededelingen
Informatie
Clubs gehoorzaamheid
De discipline gehoorzaamheid heeft zijn eigen commissie.
Deze bestaat uit een coördinator, hulp-coördinator, secretaris en raadsleden. Elke aangesloten club die deze discipline beoefent mag iemand afvaardigen voor deze commissie.